Körlektion 1 avklarad!


Igår var det första körlektionen med Lasse som min körlärare hette. Han frågade hur mycket jag hade kört tidigare och jag sa att jag hade kört upp en gång men att det blev lagt på is efter att den där inspektören var otrevlig. Han tyckte det var tråkigt och sa att jo den sorten finns också.
Sen när vi satte oss i bilen märkte jag på en gång att jag inte är van vid så nya bilar som dom kör på trafikskolan. xD
Det var en golf jag körde av årsmodell 2011. Han berättade att det var en diesel bil och att den var väldigt stark på låga varvtal. Behövde knappt gasa någonting innan den satte sig i rullning. ^^
Vi körde mycket på små gator där högerregeln gällde och även i korsningar med trafikljus mm.

Min brorsa som är min handledare hängde med i baksätet.
I helhet så tyckte både Lasse och jag att körningen gick bra. Men såklart fanns det saker som jag måste finslipa, t.ex att kolla oftare i backspeglarna och planera körningen bättre med växelval, titta långt fram osv.
Så han sa att problemet sitter inte i din körning utan det sitter mest i ditt huvud, du måste öka ditt självförtroende.
Så kör så mycket du bara kan så kommer detta att gå vägen sen. Han tyckte egentligen heller inte att jag behövde ta lektioner på bilskolan utan kör hemma så mycket du bara kan sa han.
Jag sa till honom att jag funderade på att köra Gillinge och det tyckte han var en utmärkt idé för du har inga problem med att kontrollera bilen så det är onödigt att vänta med Gillinge tyckte han. =)
Men ja, jag bokade iaf ett paket på 5 lektioner på skolan så att jag får lite extra träning, men han sa det också att jag behöver inte utnyttja alla 5 om jag tycker att jag inte behöver dom, i så fall får jag pengarna tillbaka.

Så ja nu har jag även bokat en tid till Gillinge halkbana! =D
17 januari blir det risk 1:an och 18 januari blir det risk 2:an alltså Gillinge. ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0