Nog med dåliga nyheter!

Jag orkar inte skriva mer om dåliga nyheter så nu skriver vi om nåt kul istället.
Sassy och Bliz kommer bra överräns nu, i början var det som sagt bara morr och fräs men nu kan dom ligga i min famn tillsammans utan problem! Det värmer verkligen i hjärtat när jag ser dom mysa tillsammans. Då glömmer jag även bort det tråkiga för stunden.
Sassy är pigg och busig precis som en liten bebis i hennes ålder ska vara. <3 Bliz och hon brukar köra lite jaga race genom lägenheten, då kan man ofta höra saker som dom drar ner på golvet i sin framfart, haha charmiga katter.
Och inte att förglömma den populära jam kören som dom spelar upp i köket vid matdags! ;D Bliz har så roligt jam, han låter lite halv hes medans Sassy har en så ljus kattunge stämma, ja det låter bara för roligt. xD
Tiger ja hon vandrar runt i lägenheten som en polis i kattuniform. Kommer någon nära henne får dom genast en dask i ansiktet! Ja så ska det vara tycker hon. Hon håller uppfostran på hög nivå.

Stackarn är inte alltför glad att famnen jämt är upptagen av dom små bebisarna, för tanken att dela den med dom, det finns inte på världskartan enligt henne!
Men ja, jag gosar med henne mycket också så hon inte ska känna sig utanför. ^^ Lilla surtanten brukar jag kalla henne då hon är det mot bebisarna haha!
Bliz har en väldigt speciell personlighet har jag märkt. Han gillar att hoppa upp i famnen från golvet och sedan klättra upp på axeln. Och han ska alltid hoppa upp i famnen när jag sitter på toa. xD

Jag har funderat på att jag ska börja klickerträna honom, han verkar ha en god potential för det och det verkar som att han skulle kunna tycka det vore roligt. Prova kan man ju alltid göra iaf. :)


Det går åt rätt håll

Sassy har nu fått Diarsanyl i maten i några dagar och ja, det verkar som att den hjälper. Hon har inte diarré längre och inget blod i avföringen (av vad jag kan se iaf) Hennes avföring är vel inte perfekt, men den är iaf i form av korvar nu. ;)
Jag hoppas att lilla stumpan blir bra snart! Vill bara att hon ska bli frisk! <3<3

Veterinären sa...

Ringde till min veterinär som har hand om Sassys fall. Hon sa att jag kunde prova att köpa Diarsanyl på apoteket och risvälling från barnhyllan på någon livsmedelaffär.
Hon funderade även på foderbyte, men vi sa det att det är nog inget bra skede att byta foder på henne just nu då hon är så knasig i magen.
Hon får enbart Maju blötfoder två gånger om dagen. Det ska vad jag har hört vara ett bra foder och det tyckte vetten också.
Så vi får prova med dom nya råden vi fått och hoppas på det bästa. Lilla tösen bli bra nu.. :'(


Jaha inte det också!

Suck Paraffinoljan har gissningvis gjort Sassy lös i magen! Hon har diarré med blod i! Ne vart ska detta sluta!?
Jahapp dags att ringa till veterinären igen...


Välkommen hit Bliz! <3

Nu är Bliz hämtad, pappa och jag åkte till Botkyrka och hämtade honom den 14 september.
Så nu är han installerad här hemma! Nu är det fräs och morr som hörs väldigt ofta här haha!
Sassy morrar och fräser åt Bliz som i sin tur fräser och morrar tillbaka och Tiger gör likadant mot dom båda. xD Det här går bra va? Jo då, dom kommer nog att lugna sig med tiden. ^^
Första dagen som Bliz kom satt han på hallbänken stel som en pinne och vågade knappt röra sig. <3 Sassy och Tiger tittade storögt på honom där han satt och glodde ner på dom. ;) Men matglad var han endå minnsan, han vågade äta och så iaf, så aptiten var det då inget fel på. ;)


Veterinär dags!

Nu har Sassy varit till veterinären. Hon kunde inte hitta nåt uppenbart fel på henne mer en att hennes avföring kändes lite hård i magen. Hon trodde att det kunde vara en analspricka. Så vi ordinerades hem med orden att jag skulle köpa paraffinolja till henne.
Får verkligen hoppas att hon blir bättre nu.

Med ett problem kommer mer problem...

Ja suck... Har märkt att Sassy får som en hinna över analen när hon har varit på toan och gjort nummer 2. Vad kan detta vara? Har bokat tid för henne till veterinären så får se vad dom säger om detta. :(
Suck vill verkligen inte ha mer problem nu! Min plånbok vider redan ordentlig fattig ungdom som man är och lever för tillfället på försäkringskassan tills jag får en praktik och så småning om anställning.
Men tills dess så mår jag bara riktigt illa över att pengarna inte recker till... Men kommer självklart göta allt som står i min makt för att min lilla snutt ska bli bra igen..<3

Sassy behöver en kompis

Ja så känner jag. Tiger är trots allt 9 år och vill inte springa och busa runt med en kattunge som är full av bus och galna upptåg. Så jag tog en runda på blocket och hittade några annonser som jag fastnade för. Mailade till några personer som sålde kattungar. Vissa lät bra och vissa lät mindre bra.
Jag fastnade dock för en annons där dom sålde en helvit oddeyed hane som var då c:a 15 veckor. Jag mailade ägaren och frågade hur han var och vad dom hade gjort innan försäljningen. Han var avmaskad en gång och hörseltestad (eftersom vita katter har en benägenhet att vara döva) men han var inte veterinärbesiktigad eller vaccinerad. Vilket är dåligt med tanke på priset. Då kunde lika gärna första vaccineringen och en veterinärbesiktning ingått i det.


Stackars Sassy

Ja så går det när man köper kattunge från en person som inte kan så mycket om katter och deras hälsa! När jag och Maria hämtade hem Sassy och hennes bror så märkte vi ganska snart att katterna kliade sig mycket i öronen och skakade på huvudet, jepp dom hade öronskabb!! Fick det konstaterat av veterinärbesöket när jag samtidigt passade på att vaccinera henne.
Det blev en kur med Stronghold på alla katterna och hoppasd på tur att det försvinner snabbt.
Hon har dock fortfarande brunt i örat från skabbdjuren så jag ska boka en tid till vetten igen för att söva henne och sen rengöra öronen på henne ordentligt.


Välkommen hem Sassy! <3

Jag och min vän Maria hade precis varit och fotat hennes blivande kattunge. När vi sen kom hem till henne så satte vi oss vid hennes dator och slö surfade lite på blocket. Vi fastnade för en annons där det stod att kattungarna finns i Rimbo.
Maria sa att hon tyckte vi skulle ringa på annonsen, sagt och gjort, hon tog sin mobil och ringde dit. Det visade sig att dom bodde bara gångsavstånd från Maria så vi gick ner och tittade på missarna. Jag har länge tänkt att när Maja inte längre finns kvar i min lägenhet så ska jag skaffa en kattunge och nu har det läget kommit.
Vi tittade på dom söta små liven som sprang omkring på golvet och busade. Jag fick en söt röd tabby hona placerad i min famn, som faktiskt verkade trivas hos mig. :)
Hon var så söt och ja, jag fastnade väldigt snabbt för henne. ^^ Jag fick låna en transportbur åt henne så jag kunde ta med henne hem, Maria förälskade sig också i dom små så hon köpte en kullbror.

När vi sen kom hem öppnade jag transportburen och lilla bebisen som jag senare döpte till Sassy gick modigt ut. Sedan kom Tiger fram och undrade vad matte nu har släpat hem, det jamade så konstigt från vardagsrummet. :/
Hon gick fram till Sassy och nosade, men till hennes förskräckelse så jamade den lilla saken. Hon började fräsa åt henne i hopp om att hon skulle försvinna, men det gjorde hon inte utan hon fräste tillbaka och morrade!
Jag satte Sassy och hennes transportbur på sängen, för nu var det natt och dags att sova. Sassy sov med mig hela natten. <3


RSS 2.0