Bio och övningskörning

Idag var min kompis Bea hos mig. Telefonen ringer och det är min bror i andra änden som undrar om vi hade lust att gå på bio med honom. Vi funderade en stund och sa tillslut ja. På kvällen åker vi in till sthlm, jag funderade på om jag skulle köra, men nej, jag vågade inte. Vi tittade på filmen Mammas pojkar, den var helt ok fast blev ganska irriterad på att killarna i filmen var så otorligt bortskämda!
När filmen var slut gick vi ner i parkeringsgaraget där bilen stod. Jag funderade åter igen på om jag skulle våga köra. Det tog emot väldigt mycket, men efter lite påtryckningar från brorsan så satt jag mig trots allt bakom ratten. ^^
Första utmaningen blev att komma ut ur det trånga parkeringshuset, eller ja, jag tyckte det var trångt iaf. Vi började iaf rulla ut sakta och J instruerade hur jag skulle svänga runt stolparna och ta dom snäva svängarna där inne.
Tillslut kom vi ut i den stora staden. Jag är absolut inte van att köra i sthlm så jag kan säga att jag var rejält stressad när jag råkade få kärringstopp vid ett rödjus precis innan en rondell. Bilen bakom tutade och jag blev även irriterad på den då det faktiskt står en skylt bak på bilen som visar tydligt att jag ÖVNINGSKÖR! Efter jag fick i gång bilen igen gick det bra, vi snurrade in i rondellen och fortsatte köra.

Det som jag tycker var lite jobbigt var att hänga med i vilken fil jag skulle köra i när det var många filer att välja på. Men det är såklart en sak man kommer att få lära sig med mer träning.
Det här med att växla rätt är även det en sak som jag måste träna mer på och motorbromsning. Men men det går frammåt iaf i min körning vilket jag är väldigt glad över. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0