Bio och övningskörning

Idag var min kompis Bea hos mig. Telefonen ringer och det är min bror i andra änden som undrar om vi hade lust att gå på bio med honom. Vi funderade en stund och sa tillslut ja. På kvällen åker vi in till sthlm, jag funderade på om jag skulle köra, men nej, jag vågade inte. Vi tittade på filmen Mammas pojkar, den var helt ok fast blev ganska irriterad på att killarna i filmen var så otorligt bortskämda!
När filmen var slut gick vi ner i parkeringsgaraget där bilen stod. Jag funderade åter igen på om jag skulle våga köra. Det tog emot väldigt mycket, men efter lite påtryckningar från brorsan så satt jag mig trots allt bakom ratten. ^^
Första utmaningen blev att komma ut ur det trånga parkeringshuset, eller ja, jag tyckte det var trångt iaf. Vi började iaf rulla ut sakta och J instruerade hur jag skulle svänga runt stolparna och ta dom snäva svängarna där inne.
Tillslut kom vi ut i den stora staden. Jag är absolut inte van att köra i sthlm så jag kan säga att jag var rejält stressad när jag råkade få kärringstopp vid ett rödjus precis innan en rondell. Bilen bakom tutade och jag blev även irriterad på den då det faktiskt står en skylt bak på bilen som visar tydligt att jag ÖVNINGSKÖR! Efter jag fick i gång bilen igen gick det bra, vi snurrade in i rondellen och fortsatte köra.

Det som jag tycker var lite jobbigt var att hänga med i vilken fil jag skulle köra i när det var många filer att välja på. Men det är såklart en sak man kommer att få lära sig med mer träning.
Det här med att växla rätt är även det en sak som jag måste träna mer på och motorbromsning. Men men det går frammåt iaf i min körning vilket jag är väldigt glad över. :)


Kört "min" bil idag :)

Min fina skönhet! ;) Visst är det en gammal bil och har sina små skönhetsfel men den är verkligen bättre än ingen bil alls! Jag är väldigt nöjd med att få den som första bil. ^^

Jag och Jocke var ute och körde med den idag, det var väldigt mysigt. Förstås var det inte lika mysigt att gräva fram den ur all snö men Jocke hämtade en sopborste så det gick det med.
Färden började till Rimbo där vi åkte till min mamma och hämtade min gamla övningskörningskylt som man sätter fast på plåten. Vi har såklart en skylt redan nu, men eftersom jag har kört med Jockes bil hittills så har vi blivit tvugna att använda en skylt med suproppar som man sätter på insidan av rutan pga att han inte har något bra ställe där man kan sätta fast en magnet skylt på sin bil. Men den vill inte hållas fast på rutan så vi brukar ha problem med att den trillar ner hela tiden..

Men nu eftersom jag kör "min bil" så kan man sätta fast en magnetskylt där bak. Så nu sitter den. ^^
Sedan gick färden vidare in på en liten små väg. Jocke tyckte att jag skulle träna på att växla och lära mig bättre hur dom fungerar och ja det här med eco driving som man nu i dag ska lära sig..
Ja det gick ganska bra iaf, men märker det själv att jag måste köra oftare en vad jag gör nu. Fick även prova på en omkörning av en traktor idag, fast det var på en större väg. ;)
Det var lite små läskigt då det var så moddigt med snö på vägen så man fick verkligen inte göra några hastiga rörelser, då hade vi legat i diket. Men det gick bra. :)
Jag vet att det är mycket som jag måste träna mer på men ja, det kommer efersom det också ju mera jag kör. När jag känner mig mer redo för Gillinge m.m så ska jag även ta kontakt med bilskolan och ta några lektioner med dom innan det leder till teoriprov och uppkörning igen. :)

Träna, träna träna! ^^

Egen bil!!

För c:a en vecka sen skulle jag och pappa åka in till Uppsala. När han hämtade mig kom han i en bil som inte jag har åkt med tidigare. Det var en vit Golf -94. Jag frågade då honom varför han åker med den bilen och inte sin andra bil. Fick då som svar att han tyckte att jag skulle få känna på hur det var att åka i denna då han och Sola (hans fru) hade pratat om att jag skulle få köpa den för en mindre symbolisk summa och få som min första bil då jag sen har körkortet i handen. :D
Jag blev överlycklig!! När vi sen kom från Uppsala så skulle vi hälsa på min syster tänkte vi. Hon bor en bit in på en liten smal väg, så jag tog tillfället i akt att fråga pappa om jag kunde få testa att köra så jag får känna på hur bilen känns.
Givetvis fick jag det sa pappa, så vi bytte plats med varandra och jag intog förarsätet. Känslan att känna att detta skulle bli min egen bil går inte att beskriva! Och det gjorde ju inte saken sämre av att jag verkligen tyckte om att köra den, jag tyckte verkligen om den första känslan jag fick.
Inte nog med det så har även pappa gått med på att gå en sån där handledarutbildning så att jag kan börja köra med honom också! :D
Än så länge kör jag bara med min brorsa. Inget dåligt med det, problemet är bara att han jobbar ju om dagarna så det blir inte så mycket tid kvar till övningskörningen.. :( Men pappa är förtidspensionär så han har iaf mer tid än vad brorsan har. 

Sen så hatar jag att köra olagligt då det är så lätt hänt att rätt som det är så dyker det om en polis som vill kolla papprena. Så jag är väldigt glad att jag snart kör lagligt med pappa också. :)
Jag fick denna lilla söta blå Golfen som nyckelring utav pappa i julklapp. Han sa att den får du hänga på bilnyckeln sen när du får körkortet. :D Verkligen en sak som jag ser fram emot med stor glädje!
Så, jag ska kämpa på så mycket jag kan och försöka att bli en så bra och säker förare som möjligt i trafiken, men jag vet att jag har en bit kvar då jag har blivit väldigt ringrostig för att jag inte kört på flera år.
Men nu tar jag upp det igen! :) 

Övningskörning - Vägen till körkortet

Ja, jag har gjort en ny kategori som ni kanske ser? Jag har nu länge kämpat med den här krångliga vägen till körkortet. Motiveringen har verkligen gått upp och ner hela tiden.. Och tanken på att jag var så nära att ta det en gång i tiden gör mig bara ännu mer förbannad på mig själv rent ut sagt!! Men nu ska jag verkligen skärpa till mig och TA KÖRKORTET EN GÅNG FÖR ALLA!!! Gärna till sommaren, men vi får se hur det går med det. ^^
Denna kategori ska hjälpa mig med det, och ni får följa mina bak och framsteg eftersom jag kommer att skriva typ som en dagbok hur det går på mina övningskörnings tillfällen, vad jag behöver tänka på eller komma i håg. :)


 

Julen är snart här!


Idag är det första advent och första ljuset i ljusstaken ska tändas! =D
Jag tänkte ha som en liten julkalender med bilder här påbloggen, att jag publicerar en julig bild varje dag enda fram till Jul. Kanske det kommer bli fjolårets bilder också, får se vad jag lyckas med. ^^

Har ni julpyntat något? =)

RSS 2.0