Här är min egna första bil!

Ja här är hon, min fina lilla pärla. ;) Ok, ja hon är inte världens snyggaste bil, men duger gott åt mig som första bil. Absolut bättre än ingenting. ^^
Så nu så fort hon gått igenom besiktningen så ska jag ut och ta en fin premiär tur med henne. :) Så får se då vart det bär iväg.
Det är verkligen en så härlig känsla att faktiskt kunna tänka att nu har jag körkort!! :D

 
 

Trodde aldrig att detta skulle hända!

Men den 30 September 2014 så tog jag mitt KÖRKORT!!! :D:D <3<3
Jag har typ alltid tänkt att körkortet är något jag bara får drömma om, jag kommer aldrig kunna ta det osv.. Vet, inte speciellt bra självförtroende där inte. Men så var det iaf.

Den 29 september var det dags för teoriprovet och dagen efter var det uppkörning.
Jag har hållit på att försöka ta mitt körkort till och från sen 2007. Hade min första uppkörning 2008 och kuggade den. Men pga att min inspektör då var så väldigt otrevlig så ville jag inte köra upp igen, jag gav upp tankarna på körkortet just då eftersom jag kände mig så värdelös och mitt självförtroende var på botten.
Så iaf körkortet blev lagt på is, men övningskörde till och från endå.
Men så nu 2014 så tog jag tag i körkortet på allvar! Skrev in mig på en trafikskola, tog c:a 15 körlektioner och sedan bokades teoriprovet och en uppkörning dagen efter.
Jag var såklart jätte nervös när jag satt mig vid datorn och skulle göra teorin. Mest nervös var jag för att få beräkningsfrågor. Eftersom jag har dyskalkyli så kan jag inte räkna ut sådan frågor i huvudet som t.ex bromssträcka, reaktionssträcka osv...
Men jag hade tur, fick mest trafikregel frågor, vilka jag kände att jag hade ganska bra koll på. Resultatet slutade med 58/65 så jag blev väldigt nöjd och förvånad över att det gick så bra!

Sedan var det dags för uppkörningen. Den gjorde jag dagen efter teoriprovet.
Jag hade bokat en vanlig körlektion med min lärare innan uppkörningen vilket kändes väldigt bra, för då var jag redan uppvärmd inför uppkörningen.
Inspektören satte sig i bilen och vi körde iväg.
Tillbaka på parkeringen igen så fick jag höra orden som jag aldrig trodde att jag skulle få höra. "Du är godkänd!" Underbart! Jag kunde inte tro mina öron och blev så glad så jag började gråta haha!

Från att ha fått höra att jag var en idiot som inte fortsatte köra upp 2008 till att nu ha körkortet i handen. Det är verkligen en underbar känsla!
Och som sagt pga mina diagnoser har jag fått kämpa hårt med både teori och körningen så vill med det säga att det absolut går att ta körkort även med diagnoser. Det gäller bara att kämpa hårt! Mina är ADD, Dyskalkyli, AST.

Fick en härlig grattiskram från min körlärare! <3
 
 
 
RSS 2.0